De første sommertegnene er her

Nå om dagen skjer det mye her på Hovden. Pga diverse tilfeldigheter kom vi litt sent i gang i starten av sesong 22, men nå går det derimot fort i svingene. Som i fjor fortsetter vi dyrking av grønnsaker, og diverse prosjekter med frukt og bær. Og vi ser også i år fram til å kunne tilby våre usprøyta, kortreiste og nyplukkede grønnsaker.

Rød Batavia salat. En av ingrediensene i Hovden’s Salat mix som er klar for salg f.o.m juni
Fjorårets absolutte salgsvinner: Zuckertraube tomatene. Disse blir å finne blant sortimentet i 2022

Vi selger også i år varene våre på Reko ringer rundt i distriktet. Utvalget vil variere gjennom sesongen, og de grønnsakene vi har tilgjengelig vilI legges ut i forkant av de forskjellige Reko ringene på Facebook. Det første som blir klart for salg er salat og Reddiker. Det er også mulig å få kjøpt sesongvarene her på gården. Utvalget blir oppdatert her på hjemmesiden. Det er ellers bare å ta kontakt på tlf 90506497 (Toril) eller 46877496 (Gard)

Reddikene blir høstet i disse dager.

Her på Hovden Gård har vi for tiden mange jern i ilden, og ved siden av grønnsakene og diverse bær, har vi også et litet felt med druer med 30 planter, og vi ønsker i framtiden å utvide dette med et par større felt. Drue dyrking er en spennende trend og en oppadgående næring i Norsk sammenheng. Foreløpig har vi på Hovden bl.a. typen Rondo, som er en typisk rødvinsdrue her i Norden. Rondo har små, blå druer med litt steiner og den har veldig god smak. Druene modnes forholdsvis tidlig, som er en forutsetning her i Norge, den er herdig og tåler klimaet her godt.

Drueplante. Denne ble plantet i 2021 og har allerede mange drueklase-anlegg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: