Livet på Hovden

Årets siste innhøsting?

Det er senhøstes og grønnsakssesongen er på hell.Men fortsatt har vi noen rotgrønnsaker som står i jorda. Denne helga er derfor innhøsting av beter i fokus. Gulbeter, polkabeter og rødbeter skal bli til julesnacks.Chips av beter er virkelig å anbefale. Det er både godt og veldig sunt.Vi selger de i egne snacksposer og i enFortsett å lese «Årets siste innhøsting?»

Jule kurv

Grønnsaks sesongen er over for denne gang. Men vi forlenger sesongen med grønnsaker og bær i en ny vri. Hva med et ostefat med Chili Gelé fra Hovden Gård? Chili Gelé er også godt som garnityr til kyllingfilé med ris, litt stekt grønnkål og hakkede mandler f.eks? Vi har høstet eplene på gården og lagetFortsett å lese «Jule kurv»

Vi er på torget i Sarpsborg

Sammen med 4 andre lokale småskalaprodusenter åpnet vi på lørdag en selvbetjent utsalgsbod på Sarpsborg Torg. I Fra Bonden bua kan du få kjøpt sesongens grønnsaker, honning, egg, syltetøy, krydder og annet spennende som er både økologisk produsert og kortreist. Dette er et spennende samarbeide mellom 5 produsenter som er litt konkurrenter, men mest kollegaer.Fortsett å lese «Vi er på torget i Sarpsborg»

Plutselig var sommeren her

En kald vår forvandlet seg til sommer over natta. Plutselig grodde alt som skal gro – og alt som ikke skal gro. Derfor har det blitt hektiske dager. Opparbeidelse av ett nytt grønnsaksfelt. Fresing og utvidelse av potetfeltet. Utplanting. Luking overalt. Klargjøring av nytt vanningsanlegg. Og gjerding mot vilt – spesielt rådyr. For bare åFortsett å lese «Plutselig var sommeren her»

Trollmannen fra Fredrikstad

Veksthuset vårt er utstyrt med et styringssystem som automatisk åpner og lukker lukene ved innstilte temperaturer. Men som alt annet på gården var dette ute av funksjon når vi kjøpte gården – dessverre har mye forfalt under forrige eier. Vi har klart å fikse mye sjøl, men denne gangen måtte vi melde pass. Motoren stodFortsett å lese «Trollmannen fra Fredrikstad»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.


Abonner på bloggen vår

Få varsel om nye innlegg ved å klikke på knappen nedenfor:

%d bloggere liker dette: